Urmariti-ne si pe:        
Vremea acum
Detalii Banat si Crisana
Detalii Bucuresti
Detalii Crisana si Maramures
Detalii Dobrogea
Detalii Moldova
Detalii Oltenia
Detalii sudul Moldovei
Detalii Transilvania
Radar
Satelit
Prognoze
Directia si viteza vantului
Nebulozitate
Presiunea atmosferica
Probabilitate fenomene severe
Starea vremii
Temperatura aerului
Vantul pe litoral
Alte harti
Disconfort termic in sezonul rece
Dureri reumatice
Indicele de racire
Vremea in Europa
Meteograme
Banat
Crisana
Dobrogea
Maramures
Moldova
Muntenia
Oltenia
Transilvania
Articole
Atmosfera si meteorologie
Curcubeul
Fenomene meteo
Meteorologia in arte
Meteorologie populara
Nivometeorologia
Omul si vremea
Sfaturi de sezon
Stiati ca ?
Valul de caldura
Contact
Informatii de contact
Vremea pentru economie
Agricultura
Constructii
Media
Sectorul energetic
Telecomunicatii
Green
Filmul Home
Indicele radiatiei ultraviolete
Radiatia ultravioleta
Vremea pe site-ul tau
DigiStation
Agricultura
font mai mic font mai mare


Astazi, mai mult ca oricand, impactul fenomenelor meteorologice extreme asupra activitatii umane este tot mai evident.
Agricultura, in toate segmentele ei, este afectata direct de aceste fenomene, iar efectele lor, pozitive sau negative, nu pot fi minimalizate sau ignorate. De aceea, importanta informatiilor meteorologice pentru economie in general si domeniul agricol, in particular, impun calitate in activitatea de prognoza si cercetare agrometeorologica, precum si realizarea unor parteneriate in scop durabil.
 

Cum va putem ajuta?
Administratia Nationala de Meteorologie prin produsele/serviciile meteorologice şi de specialitate pe care le oferă răspunde tuturor cerinţelor utilizatorilor, acestea putand fi considerate, pe drept cuvant, intrumente utile si practice pentru fiecare utilizator din domeniul agricol, tehnologic si economic.

Administratia Nationala de Meteorologie va ofera urmatoarele produse si servicii:
1. PRODUSE OPERATIONALE

1.1. Pachetul STANDARD. Se prezinta sub forma unui Buletin Agrometeorologic si include date de specialitate pentru un numar de 7 specii agricole (orz si grau de toamna, porumb, floarea soarelui, sfecla de zahar, cartof, pomi si vita de vie) sub forma de:
- diagnoza agrometeorologica - informatii agrometeorologice curente privind evolutia regimului hidro-termic din aer si sol, rezerva de apa si starea de vegetatie a culturilor agricole;
- prognoză agrometeorologica – perspectiva evolutiei conditiilor agrometeorologice si impactul asupra starii de vegetatie a culturilor agricole;
- recomandari privind calendarul lucrarilor agricole functie de perspectiva evolutiei conditiilor agrometeorologice.
Un buletin agrometeorologic saptamanal include informatii de specialitate specifice pentru 6 elemente meteo si agrometeorologice - temperatura aerului, temperatura solului, precipitatii, rezerva de umiditate, fenologia si starea fito-sanitara a culturilor agricole, la care se adauga in medie 4 harti elaborate la nivel regional/judet cu ajutorul  tehnicilor SIG, precum si recomandari de specialitate.
Mod de realizare – saptamanal,  lunar, sezonier (3 luni) sau la cerere.

1.2. Pachetul SPECIALIZAT. Se prezinta sub forma unui Buletin Agrometeorologic, reprezentativ pentru o singura specie agricola, dintr-o anumita localitate, judeţ, regiune de interes agricol si include diagnoza/prognoza  agrometeorologica, respectiv recomandari privind calendarul lucrarilor agricole specifice.
Mod de realizare – saptamanal,  lunar, sezonier (3 luni) sau la cerere.
1.3. Pachetul de FIDELITATE. Contine toate informaţiile specifice pachetului Standard sau Specializat, la care se aplică un discount de până la 10%. Este destinat utilizatorilor care incheie o colaborare pe termen mai mare de 1 an.

1.4. Alte tipuri de produse/servicii agrometeorologice – caracterizari agrometeorologice pe diferite intervale de interes agriol, tipuri de culturi sau ani agricoli extremi, harti tematice sau statistici de evenimente agrometeorologice extreme (frecventa si intensitatea de producere a unor fenomene meteo – ingheturi timpurii si tarzii, ploi torentiale, grindina, furtuni).
Pentru clientii cu acces la pagina web a Administratiei Nationale de Meteorologie, promovarea pe Internet a produselor/serviciilor de specialitate poate fi considerata o metoda de marketing direct in beneficiul activitatii de agrometeorologie, diseminarea informatiilor de specialitate realizandu-se on-line cu parolă de acces, in baza contractului de prestari servicii.

2. STUDII/CERCETARI AGROMETEOROLOGICE
2.1. Studii  de impact in domeniul agricol, reprezentative pentru diferite zone de interes agricol din Romania si specii agricole cu ponderea cea mai insemnata in structura culturilor de camp sau domeniul pomi-viticol. Datele de specialitate includ analize pentru perioade climatice de referinta de minim 30 de ani, conform recomandarilor Organizatiei Meteorologice Mondiale, in scopul stabilirii potentialului agroclimatic si pretabilitatea culturilor agricole fata de resursele de temperatura si umiditate specifice zonelor de interes.
Mod de realizare – la cerere.
Pentru a afla mai multe despre oferta Administratiei Nationale de Meteorologie dedicata sectorului agricol sau pentru a solicita o oferta comerciala:

Persoana de contact
Dr. Elena MATEESCU, Cercetator Stiintific I,
Sef Laborator Agrometeorologie
Tel.: +40-21-3183240 / 173
E-mail: elena.mateescu@meteoromania.roTrimite prin Yahoo Messenger YM Trimite prin e-mail E-mail   Google Yahoo! Digg Facebook Stumble Upon MySpace Delicious Technorati Ask

Alte produse
Dureri reumatice
Vantul
Nebulozitate
Presiunea atm.
Fenomene severe
Starea vremii
Temperatura aer.
Radar
Satelit
User login
Vremea este totusi prietenoasa!
Dictionar de meteorologie
Android Software Developer
Reclama
KidsPlaza.ro - Copiii se imbraca de aici!